"Това е една прекрасна английска комедия с типичното английско чувство за хумор“, споделя Николай Урумов

Сатиричният театър ще представи за първи път в Пловдив хитовата комедия „Лъжци по неволя“ на 16 юни в лятно кино „Орфей” от 21 часа.  Фарсът от шотландския драматург и режисьор Антъни Нийлсън се развива на Бъдни вечер.  Николай Урумов, Марта Вачкова, Мария Статулова, Александра Сърчаджиева, Красимир Куцупаров, Кирил Бояджиев и Михаил Сървански са сучастниците в постановката на проф. Здравко Митков. 

Историята, в която се заплитат десетки лъжи, се върти около двама полицаи, които трябва да съобщят на възрастно семейство, че дъщеря им е загинала в катастрофа. „Естествено, обаче, като в типична комедия, се оказва, че дъщерята не е загинала. Нека хората да не мислят, че това е мрачна история. Това е една прекрасна английска комедия с типичното английско чувство за хумор“, споделя актьорът Николай Урумов, който влиза в ролята на единия полицай.

„Всички колеги харесваме английския хумор и се надяваме много години да играем това представление, да съберем много публика с този хубав, умен смях“, споделя Марта Вачкова,  чиято героиня в пиесата носи фанелка с надпис ДУПЕ – тоест член на Дружество за унищожаване на педофилски елементи .

Мария Статулова е брилянтна в пресъздаването на ексцентрична героиня с  кличнична лудост. „Пиесата държи докрая със своите изненади”, изтъква  актрисата.

„Лъжци по неволя” е включена в панорама на комедиите в лятно кино „Орфей” и е част от Културния календар на Община Пловдив за 2017 година.

Билети за постановката със звездите на Сатиричния театър се продават в Билетен център пред Общината.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…